Projekt WinSTONE

Prepreke među kolegama: Tradicionalno društvo ih uglavnom ne vidi dobro u muškom sektoru.

Unutarnje barijere: Smatra se da poslovi u sektoru kamena zahtijevaju veliku snagu i da ga žene ne mogu obavljati, ali to je netočno, jer je trenutno to sektor koji koristi strojeve.

Prepreke na tržištu rada: Žene misle da nemaju mogućnost rada u ovom sektoru, jer nemaju pozitivan stav o svojim sposobnostima obavljanja zadataka ovog sektora ili zato što misle da nemaju jednake mogućnosti. Ali taj se način razmišljanja mora promijeniti.

WinSTONE projektom tvrdimo kako je moguća integracija žena u cjelokupni vrijednosni lanac kamenog sektora, odnosno pružanje prilika za zapošljavanje, zadržavanje i napredovanje žena u kamenoj industriji.

Ukratko, WinSTONE će ženama postati resurs za širenje svoje perspektive (osobne) kroz smislene strateške veze na bilo kojoj razini karijere, tako da mogu iskoristiti svoj puni potencijal i ubrzati ili poboljšati rast u karijeri.

Stoga će ciljevi projekta biti:

– Proširite postojeću obrazovnu ponudu.

– Povećati mogućnosti vršnjačkog umrežavanja koordinirajući mjesta povezivanja i učenja.

– Razviti sustav podrške i mentorstva s drugim ženama u industriji.

– Prepoznati žene koje tek kreću u kamenu industriju i žene koje se odlično snalaze u industriji.

– Stvoriti svijest o mogućnostima i karijerama na raspolaganju ženama koje razmatraju karijeru u kamenoj industriji.

Da bi se postigli ovi ciljevi, metodologija projekta će se fokusirati na glavne korisnike koji će izravno sudjelovati u aktivnostima (žene), kao i na dionike (centri za strukovno obrazovanje i poduzetnike), gdje će glavni proizvodi projekta biti:

O1. Izvještaj o analizi potreba o ravnopravnosti spolova u kamenom sektoru svake zemlje sudionice. 300 anketa o nezaposlenim ženama, uglavnom, izložene riziku isključenosti, kako mlade tako i starije od 45 godina.

O2. Uspostavljanje zajedničkih ishoda učenja usredotočeno na otvaranje vrata za žene u sektoru Kamena

O3. WinSTONE otvoren obrazovni resurs (OER).

O4. Izrada WinSTONE Massive Open Online Tečaja (MOOC).

O5. Provedba vertikalnog akcijskog plana u kamenom sektoru.

Projekt se provodi u partnerstvu sa: DEUTSCHER NATURWERKSTEIN-VERBAND E.V (DNV) Njemačka, ASOCIACION EMPRESARIAL DE INVESTIGACION CENTRO TECNOLOGICODEL MARMOL Y LA PIEDRA (CTM) Španjolska, NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF ATHENS – NTUA Grčka, INSTITUTE OF ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT (IED) Grčka, KLESARSKA ŠKOLA Hrvatska.

Web stranica projekta: https://winstoneproject.eu

Održan WinSTONE međunarodni seminar 28.05.2021.

10.06.2021

U 2 sata i 30 minuta, koliko je trajao jedan od najzanimljivijih seminara kojeg smo kao Klesarska škola bili dio, stalo je toliko lijepih priča naših prezenterica, stručnjakinja u kamenom sektoru, toliko dobrih i poučnih PowerPoint slajdova i, što je… Pročitaj više
WinStone – Prvi međunarodni seminar (online)

25.05.2021

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati sve naše pratitelje, partnere i sve zainteresirane za ovakvu tematiku na prvi Međunarodni seminar WinStone. Seminar je dio projekta Women in stone, a njegove detalje možete vidjeti na linku. Seminar će se održati u… Pročitaj više
Prvi online sastanak Winstone projekta

08.11.2020

Prvi online sastanak projektnog tima održan je 14. listopada 2020. putem platforme Microsoft Teams. Ravnateljica Tamara Plastić, nastavnica hrvatskog jezika Josipa Martinić, nastavnik praktične nastave Siniša Cezar Martinić, nastavnik Uvoda u kiparsko modeliranje Emil Trutanić i Karmela Šegvić, vanjska suradnica,… Pročitaj više

Scroll to Top