Prvi online sastanak Winstone projekta

Prvi online sastanak projektnog tima održan je 14. listopada 2020. putem platforme Microsoft Teams. Ravnateljica Tamara Plastić, nastavnica hrvatskog jezika Josipa Martinić, nastavnik praktične nastave Siniša Cezar Martinić, nastavnik Uvoda u kiparsko modeliranje Emil Trutanić i Karmela Šegvić, vanjska suradnica, održali su cjelodnevni sastanak s projektnim partnerima iz Njemačke (DNV), Španjolske (CTM), Grčke (NTUA i IED).

Sastanak je bio usmjeren budućim dogovorima i ostvarenju ciljeva projekta počevši od stvaranja kurikuluma za obrazovanje što više žena u industriji kamena, stvaranje priručnika za poticanje rodne ravnopravnosti, OER platforma za učenje i razvoj uključujući predavanja, konferencije, webinare itd.

Jedan od glavnih ciljeva projekta jest stvaranje jednakih mogućnosti za žene i muškarce u sektoru kamenarstva, a koji se temelje na konceptima jednakosti. Zaključeno je da je potrebno stvoriti politiku za jednake mogućnosti žena i muškaraca na europskoj razini, stvoriti jednaku poduzetničku kulturu, ojačati tržište rada i osvijestiti situacije socijalne ugroženosti žena.

Scroll to Top