POBJEDNIČKI PEHARI EUROPSKOG PRVENSTVA U IZRADI NAŠIH KLESARA

Poseban je osjećaj pisati o peharima za Europsko vaterpolsko prvenstvo nakon što je onaj pobjednički u Splitu jučer podigla upravo hrvatska reprezentacija, a priča je o peharima uistinu posebna.
 
Naime, kako prenosi portal Dalmacija danas, “na inicijativu Hrvatskog vaterpolskog saveza i sa željom da mladi hrvatski umjetnici budu tvorci pehara za Europsko vaterpolsko prvenstvo, u suradnji s Klesarskom školom i s Umjetničkom Akademijom u Splitu, pokrenut je projekt izrade pehara za najbolje vaterpolistice i vaterpoliste u četiri kategorije: pehar pobjednika, pehar najboljeg vratara, pehar najboljeg strijelca te pehar najboljeg igrača.
Odsjek Kiparstva Umjetničke akademije u Splitu proveo je među studentima interni natječaj za dizajniranje idejnog i vizualnog rješenja. Ideja je bila da nagrade budu izrađene od bračkog kamena, a studenti su u tu svrhu uz svog mentora trebali pri dizajniranju rješenja uzeti u obzir datosti i karakteristike samog materijala kao i funkcionalnost i estetsku dimenziju rješenja.”
 
Te su kreativne ideje studenata Akademije majstorski pretvorili u djelo naši učenici i tako još jednom potvrdili kvalitetu pri izradi nagrada za jedno ovako veliko prvenstvo i europski događaj.
 
Hvala Odsjeku kiparstva Umjetničke akademije u Splitu na velikom povjerenju, a vaterpolskoj reprezentaciji Hrvatske od srca čestitamo i ponosni smo što će njihove prostorije krasiti ovi jedinstveni pehari!
 
Tekst napisala: Josipa Terzić

Scroll to Top