Napokon otvaramo izložbu u Splitu!

15. svibnja 2024. u 18.30h u Zoni u Splitu (Jerina ul. 1) otvaramo izložbu učeničkih radova.

Izložba će biti otvorena do 22. svibnja 2024., svaki dan od 10:00h do 12:00h i od 16:00 do 18:00 sati.

Svoj rad predstavit će učenici/ce uz nastavnike škole. Ovim putem prije svega zahvaljujemo domaćinu klubu Zoni koji nam je omogućio da svoja vrata otvorimo u Splitu.

Za vrijeme trajanja izložbe, zainteresirani će, uz stručnu pomoć, moći na komadu kamena isprobati neke od alata potrebnih za rad u kamenu. Uz izložbene primjerke u kamenu, a koji su ručni rad učenika/ca škole biti će izložene i fotografije koje su učenici fotografirali u radionici Škole u Pučišćima na Braču.

Graditeljska baština, posebno naših primorskih gradova, na koju smo svi ponosni, zahtjeva obnovu i održavanje kako bi naši gradovi i mala mjesta bila lijepa, atraktivna i ugodna za život.

To je posao klesara. Posao im je i rad na novim objektima od kojih neki mogu postati vrijedna graditeljska baština.

Klesarska škola ima za cilj očuvanje ovoga vrijednog, tradicionalnog i jednog od najstarijih zanata koji je stvorio i čuva svjetsku graditeljsku baštinu, a čiji su radovi svojevrstan vremeplov uspona i padova različitih civilizacija i carstava od kojih su mnoga pod zaštitom UNESCO-a.

Ovo zanimanje otvara brojne mogućnosti zapošljavanja u RH, EU i svijetu te je jako traženo na tržištu rada.

Prije svega pozivamo buduće srednjoškolce/ke da upoznaju Klesarsku školu, a koja je i jedina u Hrvatskoj koja obrazuje klesare i klesarske tehničare. Sva pitanja su dobrodošla i veselimo se svakom posjetitelju!

Scroll to Top