Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022.

Poštovani roditelji, 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja 2022. godine na Zagrebačkome velesajmu organizira Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe.

Više od 360 najboljih učenika strukovnih škola natjecat će se u više od 40 strukovnih disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, te predstavljanje Klesarstva škole , pa sve do suvremenih disciplina poput Administracija IT sustava ili interdisciplinarne discipline poput robotike.

Jedan od glavnih ciljeva je i promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Posjetom Državnome natjecanju WorldSkills Croatia učenici osnovnih škola i njihovi roditelji imaju priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama, ali i isprobati vještine u okviru svake discipline.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje i to u terminima:

10. svibnja – od 13:00 do 16:00 h.

11. svibnja – od 10:00 do 16:00 h

12. svibnja – od 10:00 do13:00 h

Scroll to Top